Батерия на смартфони

Един от важните въпроси засягащи батерията на смартфона и с тях е добре да се запознаем обстойно. Това, което хаби бързо батерията на Вашия смартфон е големия екран, многото сваляния от интернет и връзката с мобилния свят, която устройството поддържа постоянно.

Издръжливостта на батерията е и качество, според което може да се оцени един смартфон. Така различните могат да бъдат сравнени с обикновени телефони. Нормално е при повече натоварване и опции, да се изисква и по-голямо количество от енергия. И ако все още следвате инструкциите по поддържане на батерия, останали в съзнанието от първите мобилни телефони, които някога сте притежавали, то при батерии на смартфони нещата са далеч по-различни.

Едно от тях е големия екран, който свети почти постоянно, но наред с много неща, които се говорят как да се пести от батерията на смартфона, съществуват много заблуди, ето и една част от тях:

1. Според някои от тях, изключването на GPS, Wi-Fi и Bluetooth удължава живота на батерия, но нека не пропускаме и факта, че това прави телефона по-различен и по-умен от обикновено мобилно устройство. По-скоро трябва да се обърне внимание на приложенията, които много често остават забравени на заден план.

2. Използване на task manager-и също не е повод за обезпокоения по отношение батерия на смартфон. Въпреки, че ако не ви се налага ежедневно да ги ползвате, не е нужно на всяка цена да бъдат активирани

3. Използването тапети на Android хаби само 2% от батерията. Реално това не представлява проблем за устройството.

4. Батерията на смартфона трябва да се изразходва напълно, преди пускането и в режим на зареждане, също не е вярно твърдение. Производителите на батерии съветват един път в месеца батерията да бъде разходвана изцяло, но и това не е съвсем така. Смартфона има нужда от зареждане, но не е нужно това да бъде правено по график.

5. Регулиране осветеността на екрана, често става автоматично, но много мислят, че това хаби от заряда на батерия. Тук може да се поспори. От една страна действително може да се спести енергия. Сензорът, който прави това регулярно трябва постоянно да е включен, ето защо и ръчното му управление върши работа.